Jön kelimesi Fransızca'dan dilimize geçmiş, Türk Dil Kurumuna göre ''Genç, önemli rollerde oynayan oyuncu'' anlamına gelmektedir. Aslında sinema terimi olarak akıllarımızda daha çok yer eden anlamıyla yakışıklı baş rol oyuncusu olarak bilinmektedir. Yeşilçam'da jön deyince hemen gözümüzün önüne gelen Tarık Akan, Kadri İnanır, Ediz Hun, Ayhan Işık, Sadri Alışık, Göksel Arsoy gibi isimler o filmde devamlı gözüken, macerayı sürükleyen, yakışıklı, güçlü, kaslı, akıllı, müthiş, olağanüstü erkek kahramanlardır. Bizler de bu kavramı Fantezi Futbola bağlayıp o haftanın en fiyakalı iş yapması muhtemel futbolcularından bazılarını sizlerin beğenisine sunup, bu adamları mutlaka alın babında Haftanın Jönleri olarak lanse etmeye her hafta olduğu gibi devam ediyoruz. Kafamızdaki hayali senaryo hazır; hepsi goller atacak, tümü asistler yapacak, tamamı clean sheet alacak ve her biri maçlara damgasını vuracak. Kırmızı halımızı serdik, bugünkü prömiyere tüm Fantezi Futbol severler davetlidir, buyurun efendim film başlasın...
Ibrahim Sehic
Puan cetvelinde İstanbul’un kartalı Beşiktaş’ın ardından ikinci sırada bulunan Anadolu’nun çift başlı kartalı Konyaspor, ligde oynadığı beş maçta da kalesini gole kapatmayı başardı ve henüz yenilgi yüzü görmedi. Önündeki savunma dörtlüsü ile mükemmel bir uyum sağlayan Bosna Hersekli tecrübeli eldivenin bunda payı büyük. Bu hafta kendi sahalarının bakımda olması nedeniyle yine Eskişehir’de konuk edecekleri Hatayspor’un ise henüz ligde deplasman golü bulunmuyor. Hal böyle olunca Sehic de, haftanın gol yemeyecek kalecileri arasında en avantajlı isim olarak karşımıza çıkıyor.
Fabio Borini
Geçen sezon ligde sakatlığı nedeniyle sadece yirmi bir maça çıkabilen ve takımına üç golle katkıda bulunan İtalyan oyuncu, bu sezon forma giydiği dört maçta bu rakama şimdiden ulaşmış durumda. Fatih Karagümrük’ün bu sezon iç sahada oynadığı iki maç, toplam on bir gole sahne oldu. Bu haftaki Giresunspor karşılaşmasının da benzer şekilde bol gollü geçmesi ve farklı bir skorla galip gelmeleri kuvvetle muhtemel. Takımı adına kazanılan penaltı vuruşlarında topun başına geçen isim yine o. Üstelik bu sezon ligde attığı üç golün üçü de iç sahada gelmiş.
Papy Djilobodji
Ligimizin skorer savunmacılarından olan Senegalli stoper, özellikle duran toplardaki yüksek hava hâkimiyeti ile dikkat çekiyor. Her ne kadar bu sezon henüz golle buluşamasa da Hatayspor deplasmanında yaptığı asistle yakında golle buluşacağının sinyallerini veriyor. Gaziantep FK’nın bu haftaki rakibi mütevazi bir kadro ile ligimizde mücadele eden Ümraniyespor. Bu karşılaşmada gol yemeden galip geleceklerini düşündüğümden ve kendisini golle buluşmaya yakın hissettiğimden bu haftaki jönlerimizden biri de “cilobocci”.
Haji Wright
Amerikalı forvet ligde attığı beş golle gol krallığı yarışında altı gollü Valencia'nın hemen ardında yer alıyor. Maç başına 2,8 şut çeken ve bunların 1,6’sında isabet bulan Wright’ın attığı beş golden üçü deplasmanda geldi. Kayserispor deplasmanında yine takımının en önemli hücum silahı olacaktır ve geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da Kayserispor ağlarını havalandıracaktır.
Wout Weghorst
Beşiktaş’ın bu sezon premier ligden kiralık olarak kadrosuna kattığı Hollandalı golcü, yaptığı dört asistle ligde asist krallığında zirvede yer alıyor. Uzun boyunun ve güçlü fiziğinin avantajını iyi kullanıyor ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle doksan dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmıyor. Böylelikle rakiplerini yıpratarak hem kendine hem de takım arkadaşlarına önemli pozisyonlar hazırlıyor. Ligdeki ilk ciddi sınavını bu hafta kendi evinde, ligin henüz hem hiç yenilmeyen, hem de hiç gol yemeyen takımı Başakşehir karşısında verecek olan Beşiktaş’ta kilidi açacak olan isim taraftarının da desteğiyle Weghorst olacaktır.
NOT: Haftanın jönlerini belirlerken “Kaptan Adayları”ndan farklı olarak o hafta yüksek performans vermesi beklenen diğer isimlere yöneldiğimizi belirtmek isteriz.