Dünyadaki her Fantezi Futbol uygulaması nevi şahsına münhasırdır. Puanlaması, kuralları, çerçevesi, şablonu, kadrosu veya her hangi bir şeyi mutlaka farklıdır. Lakin tek bir kavram vardır ki o hep aynıdır; seçilen kaptan daima iki katı hesaplanır. İki katı diyoruz ama bunu sadece puan anlamında düşünmeyin, oyundan alınan hazzın ve heyecanın da iki katını hayal edin. İşte bu sebeple her Fantezi Futbol uygulamasını oynayan oyuncular kaptan tercihine özel önem gösterir. Genellikle kendi evinde oynayan, takımının duran toplarını kullanan ve o hafta kolay bir rakiple mücadele edecek olan formda futbolculardan seçilen kaptan adaylarını analiz ettiğimiz, daha önce feriştah olarak adlandırdığımız bu içeriği okuyarak ilgili haftada oldukça avantaj yakalayacağınızı düşünüyoruz. Bakalım aynı fikirde miyiz?
İşte karşınızda ikinci haftanın kaptan adayları:
HARIS SEFEROVIC
Bana göre haftanın kazanmaya en yakın takımı Galatasaray. Geçen hafta puan kaybı yaşanması muhtemel bir maçta son dakika golü ile resmen hayat buldu. Bu galibiyetin üzerine hafta arası yapılan transferler ile taraftar iyice havaya girdi. Bu koşullarda dolu tribünler önünde uygun rakip karşısında bol gollü rahat bir galibiyet bekliyorum. Özellikle seyirci ile ligde ilk kez buluşacak olan yeni transferlerin ekstra bir motivasyonu da olacaktır. Bu beklentiler ile Giresunspor karşısında bir kaptan seçmek en mantıklı işlerden olacaktır. Aslında Yunus Akgün ismine de çok sıcak olsam da kaleye en yakın oyuncu olarak Haris Seferovic bu hafta ilk kaptan adayım. Belki Antalyaspor maçında çok az topla buluşması tereddüt yaratabilir ama gol öncesi pozisyonda klasını gösterdi ve bu maç ceza sahasında çok daha fazla topla buluşacaktır.İsviçreli forvet bitirici vuruş ya da vuruşları bir şekilde yapar diye düşünüyorum. İlave olarak Yunus ve Kerem gibi çevresindeki isimlere asist potansiyelinin çok yüksek olduğunu da belirtelim.
ALEXANDRU MAXIM
Sıradaki kaptan adayımız bir orta saha oyuncusu. Alexandru Lulian Maxim... Aslında bu ismi uzun uzadıya anlatmaya gerek yok sanıyorum çünkü yıllardır biz Fantezi Futbol oyuncularının hep yüzünü güldüren isimlerin başında geliyor Maxim. Geçtiğimiz sene bir orta saha oyuncusu olarak 31 maçta 14 gol atarak bırakmıştı, bu sene ise ilk haftadan müthiş bir frikik golü sundu bizlere repertuarından. Penaltıları için ise banko diyebiliriz ki bırakın Türkiye Ligi'ni tüm dünyada bu kadar net penaltı atan oyuncu nadirdir. Sivasspor maçında gördük ki Gaziantep bu sene daha hucumcu bir takım olmuş. Mustafa Eskihellaç ve Jevtovic'in takıma katılımı da Maxim'i rahatlamış, kaleye daha yakın oynuyor ve geçtiğimiz senenin aksine 90 dk oyunda kaldı. Bu nedenlerle rakip çok ortalama üstü değilse Maxim her zaman doğal bir kaptan adayıdır. Orta sahadan kaptan tercih edeyim diyenler için Ankaragücü karşısında Maxim çok ideal bir tercih.
HAJI WRIGHT
Geçen sezon Nuri Hoca ile ligin 2.yarısında büyük alkış alan Antalyaspor takımın temel yapısını korudu. İlk hafta son dakika golü ile mağlup olsalar da aslında skoru yakalayacak pozisyonları yakaladı ve bir de penaltı kaçırdılar. Geçtiğimiz yılın özellikle son 10 maçında fırtına gibi esen Haji Wright ise yakaladığı pozisyonları biraz Muslera faktörü biraz da beceriksizlik ve şanssızlık ile harcasa da oldukça diri ve formda göründü. Bu hafta rakip olacakları Ümraniyespor ise Fenerbahce karşısında bol gollü beraberlik alırken bu tarz maçları sezon içinde bize izleteceği izlenimi vermişti. Açıkçası yine öyle bir maç bekliyorum. Ümraniyespor geçtiğimiz haftayı bir galibiyet ile pekiştirmek isterken mutlaka arkada açık verecektir. Haji Wright ise bu ligde o açığı en iyi koklayan isimlerden. Böylesi bir maçta Wright mutlaka pozisyona girer ve geçtiğimiz hafta harcadığı pozisyonların acısını çıkarır. Kaptan adayında biraz daha sürprize kaçmak isteyenlerin yöneleceği isim Haji Wright olabilir.
Herkese bol şanslar, bol puanlar diliyorum.