1. Hafta Jönler
Hidayet Koç
1. Hafta Jönler

Jön kelimesi Fransızca'dan dilimize geçmiş Türk Dil Kurumuna göre ''Genç, önemli rollerde oynayan oyuncu'' anlamına gelmektedir. Aslında sinema terimi olarak akıllarımızda daha çok yer eden anlamıyla yakışıklı baş rol oyuncusu olarak bilinmektedir. Yeşilçam'da jön deyince hemen gözümüzün önüne gelen Tarık Akan, Kadri İnanır, Ediz Hun, Ayhan Işık, Sadri Alışık, Göksel Arsoy gibi isimler o filmde devamlı gözüken, macerayı sürükleyen, yakışıklı, güçlü, kaslı, akıllı, müthiş, olağanüstü erkek kahramanlardır. Bizler de bu kavramı Fantezi Futbola bağlayıp o haftanın en fiyakalı iş yapması muhtemel futbolcularından bazılarını sizlerin beğenisine sunup, bu adamları mutlaka alın babında Haftanın Jönleri olarak lanse etmeye her hafta olduğu gibi devam ediyoruz. Kafamızdaki hayali senaryo hazır; hepsi goller atacak, tümü asistler yapacak, tamamı clean sheet alacak ve her biri maçlara damgasını vuracak. Kırmızı halımızı serdik, bugünkü prömiyere tüm Fantezi Futbol severler davetlidir, buyurun efendim film başlasın...

 

 

Andreas Cornelius

Geride bıraktığımız sezonda Trabzonspor’un şampiyonluğuna 15 gol ve 3 asistlik bir performansla katkıda bulunan Danimarkalı golcü, bu sezon da takımının en önemli hücum silahlarından biri olacak. Süper kupa finalinde Sivasspor ağlarına gönderdiği 2 golle bunun sinyallerini de vermiş oldu. Bu hafta deplasmanda ligimizin yeni ekiplerinden İstanbulspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor’da golle buluşması en yakın isim yine Cornelius olacaktır.

 

 

Ertaç Özbir

Geçen sezon ligimize veda eden Yeni Malatyaspor’dan ayrılarak süper ligde kalmayı tercih eden tecrübeli eldiven, Adana Demirspor’la anlaşarak yine geçen sezonun flaş isimlerinden Muric’in boşluğunu doldurmaya çalışacak. Deplasmanda Giresunspor’a konuk olacak olan güney temsilcisinin bu karşılaşmadan gol yemeden galip ayrılacağını düşünüyorum. Zira ekonomik olarak zor günler geçiren Giresunspor, birçok oyuncusu ile yollarını ayırdı ve yerlerini de tam olarak dolduramadı.

 

 

Wout Weghorst

Beşiktaş’ın bu sezonki en büyük gol umudu, İngiltere’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Hollandalı forvet olacak. Kendisi Wolfsburg’ta gösterdiği olağanüstü performansla premier ligin yolunu tuttu fakat orada pek parlak bir izlenim sergileyemedi. Gerek dış görünüşü gerekse oyun stiliyle Mario Gomez’i andıran Weghorst’un, ligimizde onun gibi bir etki oluşturacağını düşünüyorum. Kendi saha ve seyircisi önünde çıkacağı ilk maçta Kayserispor karşısında takımının gol yükünü çekmesi kuvvetle muhtemel.

 

 

Lucas Lima

Emre Belözoğlu’nun takımın başına geçmesiyle gösterdiği performansla Avrupa Konferans Ligi’ne katılma hakkı elde eden Başakşehir, bu sezon oynadığı 4 hazırlık maçında da kalesini gole kapatmayı başardı. Konferans ligi 3. ön eleme turunda oynadığı 2 maçta da sadece 1 gol yedi. Söz konusu karşılaşmalarda takımının diğer beki Junior Caicara ile birlikte kornerleri ve duran topları kullanan ve 1 de asistte imza atan Brezilyalı sol bek, bu haftaki kadroların olmazsa olmazlarından olacaktır.

 

 

Enner Valencia

Teknik direktörlüğe Jorge Jesus’u getiren ve yıllardır hasret kaldığı şampiyonluğa bu sezon ulaşmak isteyen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne dramatik bir şekilde veda etti ve gözünü artık Avrupa Ligi’ne ve lige çevirdi. Yaptığı transferle oynadığı hazırlık maçlarında etkili bir görüntü çizen sarı lacivertlilerde 3 gol ve 1 asistlik bir performans sergileyen Ekvadorlu hücumcu, ligin yeni ekiplerinden Ümraniyespor karşısında da bu performansını sürdürecektir ve taraftarlarına kaçırdığı penaltıyı da unutturacaktır.

 

 

Mbaye Diagne

2018-2019 sezonunda Kasımpaşa ve Galatasaray formaları altında attığı 30 golle gol kralı olan ve süper ligin en çok gol atan yabancı oyuncusu unvanını elinde bulunduran Diagne, bu sezon Karagümrük FK’ya transfer oldu. Borini  ile çabuk uyum sağlayan ve birlikte çıktığı iki hazırlık karşılaşmasında da birer gole imza atan Senegalli forvet, adeta yeni sezona hazır olduğu mesajını iletti. Sezonun ilk maçında, Alanyaspor karşısında da bu gollere devam etmemesi için hiçbir neden yok.

 

 

Yorumlar
YORUM YAP
Bu makaleye henüz yorum yapılmamış.